Bestellen

Bestellen

Hoe kan ik producten bestellen?

Je kan bij ons een bestelling plaatsen via:

  1. De website door bij de productpagina op de groene knop Bestel te klikken.
  2. Per telefoon op werkdagen van maandag t/m vrijdag tussen 09:00 – 17:00 uur. Bellen kan via: +31619111992
  3. Ons e-mailadres: info@intobalance.nl
Wat zijn de betaalmogelijkheden?

Je hebt keuze uit de volgende betaalmogelijkheden:

  1. iDeal
  2. PayPal
  3. Creditcard (Mastercard en Visa)
  4. Bancontact
  5. Klarna AfterPay
Wat zijn de verzendkosten?

Bij Intobalance betaal je nooit verzendkosten. Dit vinden wij een stukje service wanneer u een product bij ons koopt. Dit geldt voor zowel Nederland als België.

Wat voor garantie zit er op jullie producten?

Voor alle artikelen die je bij ons koopt, geldt de wettelijke garantie. Wettelijke garantie wil zeggen dat een product datgene is of moet doen wat de consument er in alle redelijkheid van mag verwachten.

Ik heb een klacht

Indien je een klacht hebt over onze producten of dienstverlening, dan kun je contact met ons opnemen via het contactformulier. Je ontvangt binnen 14 dagen na ontvangst van de klacht een inhoudelijke reactie van ons.

Mocht je het niet eens zijn met de oplossing of komen we er samen niet uit? Dan kan je jouw klacht voorleggen aan de Geschillencommissie via het Europees ODR Platform.

Indien je niet tevreden bent met de afhandeling van jouw klacht, dan kun je deze ter bemiddeling voorleggen aan Thuiswinkel via De Geschillencommissie.

MenuHomeProducten

Deze website slaat gegevens op zoals cookies om essentiële sitefunctionaliteit en analyse. U kunt uw instellingen hiernaast accepteren of afwijzen. U kunt deze banner sluiten om verder te gaan met alleen essentiële cookies.

Hulp nodig? Whatsapp ons