De ingrediënten van de darmreinigingskuur

De ingrediënten van de darmreinigingskuur

Onze darmreinigingskuur bevat drie belangrijke ingrediënten: de gefermenteerde bast van de oliepalmboom, okra en chlorella. Deze combinatie maakt de kuur zo effectief.

Gefermenteerde bast van de oliepalmboom

De gefermenteerde bast van de oliepalmboom bestaat uit vezels. Het bijzondere aan deze vezels is dat ze diep doordringen in de vervuiling van de darm (de slakken). De vezels bevochtigen de slakken van binnenuit, waardoor de slijmlaag loslaat en het lichaam zonder krampen en pijn verlaat.

Okra

Onze kuur zorgt ervoor dat de schadelijke biofilm uit je darmen wordt verdreven. Dat is dankzij de gefermenteerde bast van de oliepalmboom: deze vezels dringen namelijk door tot diep in de structuur van de biofilm. Het okrapoeder, wat door de vezels wordt meegenomen en ook doordringt in de structuur, zorgt ervoor dat de biofilm opzwelt met water. Hierdoor wordt deze zwaar, waardoor deze uit je lichaam wordt verdreven.

De schadelijke, verstikkende en uitdrogende biofilm is nu weg: de gezonde slijmlaag in je darmen kan weer helemaal tot bloei komen. En dat levert voor jou allerlei gezondheidsvoordelen op!

Chlorella

Het derde ingrediënt is chlorella. Chlorella draagt bij aan de ontgifting door zware metalen in het lichaam af te voeren. Chlorella reinigt de darm en zorgt voor een normale darmfunctie. Bovendien kalmeert Chlorella de darmwand en draagt het bij aan een gezonde darmflora.

Onze kuur bevat geen zoetstoffen, zoals Stevia.

Hoe gebruik je de kuur?

Het is belangrijk dat je voor aanvang van de kuur je darmen alvast wat tot rust laat komen. Tijdens de kuur neem je enkel en alleen de shakes, deze zijn geheel maaltijdvervangend. Met onze shakes krijg je geen hongergevoel, ideaal dus. Bovendien krijg je alle voedingsstoffen binnen die je nodig hebt. Naast de shakes drink je alleen water, je eet of drinkt niets anders.

Voorbereiden op de kuur

Een goede voorbereiding op de kuur is erg belangrijk voor een optimale darm detox. Ga daarom vanaf twee dagen voor de start van de kuur geleidelijk aan steeds minder eten. Zo went je lijf alvast aan het gebrek aan vast voedsel. Drink wel veel water. Zorg er ook voor dat je op deze twee dagen geen suiker, alcohol of koffie neemt (mocht je het toch nemen, beperk het dan tot een minimum).

Houd je aan de onderstaande richtlijnen voor de afbouwdagen:

 • Afbouwdag 1: neem ongeveer de helft van het vaste voedsel wat je normaal eet.
 • Afbouwdag 2: neem eenvoudig verteerbaar eten, zoals fruit, soep, smoothies of yoghurt en neem niet te veel.

Het verloop van de kuur

In onze kuur vind je in ieder doosje wat je nodig hebt voor één dag darmontreinigen, namelijk zeven zakjes met poeder. Deze los je op in water en drink je direct op – je kunt het, eenmaal gemengd met water, niet laten staan, omdat het mengsel snel dikker wordt en het dan ondrinkbaar wordt.

Houd het volgende schema aan voor het drinken van de zeven zakjes op een dag:

 • - Wakker worden
  Direct na het opstaan voeg je een zakje toe aan 300 ml water en drink je deze direct op.
 • - Ontbijt
  Ongeveer een half uur na het wakker worden neem je het tweede zakje, met 400 ml water, en drink je deze direct op.
 • - Snack
  Tussen het ontbijt en de lunch voeg je een zakje toe aan 300 ml water, deze shake je en drink je direct op.
 • - Lunch
  Tijdens lunchtijd voeg je een zakje toe aan 400 ml water, deze shake je en drink je direct op.
 • - Snack
  Tussen de lunch en het diner voeg je een zakje toe aan 300 ml water, deze shake je en drink je direct op.
 • - Maaltijd
  Als diner voeg je een zakje toe aan 400 ml water, deze shake en drink je direct op.
 • - Weltrusten
  Voor het slapen gaan voeg je een zakje toe aan 300 ml water, deze shake je en drink je meteen op.

Je drinkt alle shakes dus direct na het mixen op. Het is belangrijk om daarbij ook twee liter water per dag te drinken en om tijdens de kuur geen alcohol en koffie te drinken.

Daarnaast hebben we nog de volgende tips voor je:

 • Vind je de shakes te dik? Mix ze dan in twee delen: de helft van het zakje in 400 ml water en de andere helft ook in 400 ml water. Wel direct opdrinken.
 • Wil je de smaak van de shakes veranderen? Dan kun je er een kleine hoeveelheid biologisch diksap aan toevoegen.

Na afloop van de kuur

Op de dag na de laatste shake is het raadzaam om voorzichtig weer te beginnen met eten. Het is namelijk zo dat je maag tijdens de kuur kleiner is geworden en je darmwand gereinigd is. De vervuilde slijmlaag is weg, waardoor je darmen in eerste instantie wat gevoeliger kunnen zijn.

Volg het volgende opbouwschema na de kuur:

 • Dag 1: eet vloeibaar voedsel, zoals yoghurt, smoothies en soep
 • Dag 2: eet zacht en gekookt voedsel, zoals gekookte groenten, gekookte aardappelen, gekookte vis, gekookt ei of soep. Maar, let op: eet niet meer dan de helft van wat je normaal eet.
 • Dag 3: vanaf dag drie kun je weer normaal eten en behoren ook rauwe groenten en salades weer tot de mogelijkheden.

Ingrediënten per dag verpakking

Wakker worden en Weltrusten shake (2 zakjes á 7g)
Inhoud zakje: Tarwegras poeder*, Enzymen

Ontbijt, lunch en diner shake (3 zakjes á 25g)
Inhoud zakje: Olie palm vezel poeder, Erwten proteïne poeder, FOS inuline, Okra poeder, Rode rijst poeder, Guargom, Mango fruit poeder, Vanille poeder

Snack shake (2 zakjes á 8g)
Inhoud zakje: Wortel poeder, Passievruchten poeder, Erwten proteïne poeder, Chlorella Pyrenoidosa, Okra poeder, Omega-3 poeder

*van biologische oorsprong

Kuur bestellen

MenuHomeProducten

Deze website slaat gegevens op zoals cookies om essentiële sitefunctionaliteit en analyse. U kunt uw instellingen hiernaast accepteren of afwijzen. U kunt deze banner sluiten om verder te gaan met alleen essentiële cookies.

Hulp nodig? Whatsapp ons