Biofilm

Ons lijf zit vol biofilms

Overal in ons lichaam waar water of vocht is kan een biofilm gevormd worden. Zo vinden we ze in de longen, gehoorgangen en mond. Je kent zelf één van de bekendste vormen wel: dat is namelijk tandplak. Maar, ook in de buitenwereld ontstaan biofilms. Bijvoorbeeld in een bloemenvaas. Als deze te lang staat komt er een laag slijm in de vaas te staan.

Biofilm is geen gezonde slijmlaag

In de darmen vind je dus ook een biofilm. De binnenkant van je darmstelsel is normaal gesproken voorzien van een gezonde slijmlaag. Dat is hard nodig om epitheelcellen te beschermen. Epitheelcellen vormen een dunne weefselbarrière. Deze cellen kunnen geïrriteerd worden door voedsel. Die gezonde slijmlaag, bestaande uit goede en slecht bacterien en wetenschappelijk ook wel Glycocalix genaamd, moet dat voorkomen.

Slechte en ziekmakende bacteriën vormen hun eigen darmlaag: de biofilm. Deze biofilm is slecht, onder andere omdat deze zware metalen en calcium gebruikt om de laag ondoordringbaar te maken. Zo gebeurt het dat de biofilm een plaats wordt waar bacteriën zonder problemen kunnen voortbestaan en zich vermenigvuldigen.

Dat is ziekmakend en zo ontstaan ontstekingen, overgewicht en overgevoeligheid van de darmen.

Doordat de biofilm steeds dikker wordt, droogt de gezonde slijmlaag uit. Deze gaat ontsteken, waardoor de darmwand opzwelt. Hierdoor worden de gaatjes in de darmwand, die voedsel opnemen, te groot. Een slechte biofilm moet dus tijdig uit je lichaam verwijderd worden om klachten te voorkomen.

Onze darmreinigingskuur lost slijm niet op

Er zijn detox kuren op de markt die de slijmlaag in de darmen laten oplossen. Het probleem hiermee is dat in dit geval zowel de gezonde als de ongezonde slijmlagen oplossen. En de gezonde wil je natuurlijk behouden!  Onze darmreinigingskuur bevat om die reden geen slijmoplossende bestanddelen en zorgt er juist voor dat de darmwand zich weer goed kan herstellen naar een gezonde staat.

Biofilm weg: gezonde slijmlaag komt tot bloei

Onze kuur zorgt ervoor dat de schadelijke biofilm uit je darmen wordt verdreven. Dat is dankzij de gefermenteerde bast van de oliepalmboom: deze vezels dringen namelijk door tot diep in de structuur van de biofilm. Het okrapoeder, wat door de vezels wordt meegenomen en ook doordringt in de structuur, zorgt ervoor dat de biofilm opzwelt met water. Hierdoor wordt deze zwaar, waardoor deze uit je lichaam wordt verdreven.

De schadelijke, verstikkende en uitdrogende biofilm is nu weg: de gezonde slijmlaag in je darmen kan weer helemaal tot bloei komen. En dat levert voor jou allerlei gezondheidsvoordelen op!

De werking van de darmreiniging in beeld gebracht

Stap 1: Vezels dringen door in de biofilm

Stap 2: De biofilm zwelt op

Stap 3: Loslaten van de biofilm

MenuHomeProducten

Deze website slaat gegevens op zoals cookies om essentiële sitefunctionaliteit en analyse. U kunt uw instellingen hiernaast accepteren of afwijzen. U kunt deze banner sluiten om verder te gaan met alleen essentiële cookies.

Hulp nodig? Whatsapp ons