Darm detox

Een goede darmgezondheid is belangrijk

De basis van een goede gezondheid ligt in de darmen. Je kunt het vergelijken met de fundering van een huis of de wortels van een plant: als de fundering niet goed is of de wortels niet gezond zijn, dan zal het huis instorten of de plant sterven. Op deze manier kun je ook naar ons darmstelsel kijken: een goede darmgezondheid is ontzettend belangrijk voor je totale gezondheid.

Darmen kunnen vervuilen. Wanneer afvalstoffen zich ophopen in de darmen noemen we deze afvalstoffen slakken. Vandaar dat het reinigen van de darmen ook wel ontslakken genoemd wordt.

Voeding wordt niet goed opgenomen door vervuiling

Via je darmen neem je voedsel op. Wanneer je te veel last hebt van vervuiling in je darmen zal je lichaam verkeerde, vervuilde of te weinig voedingsstoffen opnemen.
Dit heeft allerlei vervelende consequenties. Zo lang je dit probleem in de basis van je gezondheid niet oplost, zal ook het oplossen van andere gezondheidsproblemen weinig resultaat hebben. Het probleem in je darmen, de basis dus, blijft namelijk bestaan.

De biofilm droogt darmwand uit

Wanneer ongezonde bacteriën zich ophopen in de darmen, vormen ze een slijmlaag, de biofim. In deze slijmlaag bevinden zich vaak ook virussen en schimmels. Door de biofilm droogt de darmwand uit. De biofilm irriteert de darmwand, waardoor goede voedingsstoffen en medicijnen minder goed worden opgenomen door de darmen. Dit kan leiden tot ontstekingen, overgewicht en overgevoeligheid van de darmen. Bij veel mensen is deze biofilm en de ontstekingsreactie in de darmen structureel aanwezig.

Waarom schone darmen?

Het is je inmiddels wel duidelijk dat vuile darmen voor erg veel problemen kunnen zorgen. Maar wat zijn de voordelen van schone darmen? Het belangrijkste is dat je veel meer baat hebt bij gezonde voeding, doordat de voedingsstoffen beter worden opgenomen. Daarnaast zal het immuunsysteem sterker worden, voel je je fitter en kun je zelfs overtollig vet verliezen.

De voordelen van de Intobalance darmreiniging

Hoe werkt de darmreiniging?

Het is je inmiddels wel duidelijk dat vuile darmen voor erg veel problemen kunnen zorgen. Maar wat zijn de voordelen van schone darmen? Het belangrijkste is dat je veel meer baat hebt bij gezonde voeding, doordat de voedingsstoffen beter worden opgenomen. Daarnaast zal het immuunsysteem sterker worden, voel je je fitter en kun je zelfs overtollig vet verliezen.

Gemakkelijk in gebruik

De kuur bestaat uit zeven zakjes om shakes te maken. Je mixt de zakjes met water voor een eenvoudig te drinken shake. Je doet de kuur voor drie, zes of twaalf dagen. Tijdens deze dagen eet je niets anders dan deze shakes. Dit is geheel veilig: ze bevatten alle voedingsstoffen die je nodig hebt. Bijkomend voordeel is dat je hierdoor ook geen hongergevoel zal ervaren.

Het verschil met andere darm detox kuren

Veel andere kuren die op de markt zijn hebben een schurende werking. Dit veroorzaakt vaak diarree of kramp. Ook zijn er veel kuren beschikbaar die door de samenstelling de biofilm slijmlaag niet geheel verwijderen. Daarnaast is darmspoeling een veelgebruikte methode. Het nadeel hiervan is dat dit alleen op de dikke darm werkt. 

Wat ons betreft is onze darmreinigingskuur de enige methode op de markt die het hele darmstelsel reinigt, niet alleen de dikke darm, maar ook de dunne darm en de 12-vingerige darm. En dat ook nog eens op een comfortabele manier.

MenuHomeProducten

Deze website slaat gegevens op zoals cookies om essentiële sitefunctionaliteit en analyse. U kunt uw instellingen hiernaast accepteren of afwijzen. U kunt deze banner sluiten om verder te gaan met alleen essentiële cookies.

Hulp nodig? Whatsapp ons