Allurion Maagballon

Allurion Program

Bent u aanzienlijk te zwaar? Bent u het zat om geld uit te geven aan afslankmethoden die niet werken? 

Met het Allurion Programma bereikt u doorlopend gewichtsverlies gedurende 6 maanden, dankzij een combinatie van:

– Een geavanceerde maagballon.
– De Allurion-weegschaal en Health Tracker-horloge, die samenwerken met een speciale app om uw prestaties te volgen en te ondersteunen.
– Een team van experts om u te helpen met uw persoonlijke voedings- en bewegingsplan.

De kern van het Allurion Programma is een revolutionaire, zachte ballon die een vol gevoel geeft in de maag. Het doel is dat u minder eet doordat de Allurion Ballon ruimte in uw maag in beslag neemt. Daardoor kunt u ‘een break nemen van het hongergevoel’ en gezonder eten, zonder dat u onweerstaanbare trek krijgt, wat bij diëten vaak voorkomt. De ballon wordt doorgeslikt tijdens een consult van 15 minuten bij de arts en wordt ongeveer vier maanden later op natuurlijke wijze uitgescheiden. Na deze 16 weken zijn patiënten over het algemeen 10-15% van hun totale lichaamsgewicht afgevallen.

De enige maagballon zonder operatie, endoscopie of narcose.

Veel gestelde vragen over het Allurion programma

Algemene informatie

Dagelijks gebruik

Wat is het Allurion Programma?

Een 6 maanden durend gewichtsverliesprogramma op basis van de Allurion Ballon, een baanbrekend hulpmiddel voor gewichtsverlies.

Wat is de Allurion Ballon?

De Allurion Ballon is een zachte ballon die in uw maag wordt geplaatst. Het is de eerste maagballon waar geen operatie, endoscopie of verdoving voor nodig is om te plaatsen of verwijderen.* De ballon wordt geplaatst tijdens een kort poliklinisch bezoek van 15 minuten. Na ongeveer 16 weken loopt de ballon leeg en verlaat hij het lichaam op natuurlijke wijze.

**Resultaten kunnen variëren van patiënt tot patiënt. Bij een klein percentage patiënten slaat de behandeling niet aan.

Hoe werkt de Allurion Ballon?

Een maagballon neemt ruimte in uw maag in en u verliest gewicht doordat u zich eerder verzadigd (vol) voelt, doordat de maag zich langzamer leegt en doordat u minder voedsel eet tijdens elke maaltijd.

Bron: Ienca et al. Obes Surg. 2020 apr, 30, blz. 3354–3362

Hoeveel gewichtsverlies kan het Allurion Programma opleveren?

Na ongeveer 16 weken Allurion Programma verliezen patiënten gemiddeld 10-15% van hun totale lichaamsgewicht.

Bron: Vantanasiri et al. Obes Surg. 2020, 30, blz. 3341–3346

Wat gebeurt er op de dag van de plaatsing?

U slikt een capsule door waar de lege ballon in zit, samen met een dun slangetje (de katheter). Zodra via een röntgenopname bevestigd is dat de ballon in uw maag zit, wordt deze via de katheter gevuld met 550 ml water. Een tweede röntgenfoto wordt genomen om te controleren of de ballon goed gevuld is. De plaatsing gebeurt tijdens een kort poliklinisch bezoek van 15 minuten.

Is het doorslikken gemakkelijk?

Het lukt bijna alle mensen om de Allurion Ballon zelf door te slikken. Als u er moeite mee heeft de capsule op eigen kracht door te slikken, kan de arts u helpen door de katheter iets te verstevigen met een dunne metaaldraad.

Wat zijn de mogelijke bijwerkingen na plaatsing van de ballon?

Bij sommige mensen ontstaat er misselijkheid of buikkramp en af en toe komt braken voor na plaatsing van de ballon. In de meeste gevallen kunnen deze symptomen goed onder controle worden gehouden met veelgebruikte medicijnen op recept.

Wat zijn de dieetvoorschriften?

Vóór de plaatsing en tijdens de eerste week na plaatsing moet u enkele voedingsadviezen opvolgen, zodat uw lichaam zich aan de ballon kan aanpassen. De weken die volgen op de plaatsing zijn een goed moment om uw eetgewoonten te veranderen. U hoeft geen grote veranderingen door te voeren om gezonder te eten. Stel uzelf kleine doelen en verander uw gewoonten stap voor stap.

Kan ik met de ballon sporten en voel ik hem niet zitten?

Sommige patiënten voelen de ballon aan het begin van het programma, maar vaak raken mensen gewend aan de ballon en vergeten ze dat hij er is.

Na verwijdering

Hoe wordt de ballon verwijderd?

Na ongeveer 16 weken in uw maag gaat er een ventiel met tijdsactivering open, waardoor de ballon leegloopt en op natuurlijke wijze via het maag-darmkanaal het lichaam verlaat, zonder dat er een ingreep nodig is voor de verwijdering.**

**In zeldzame gevallen kan een endoscopische of operatieve ingreep nodig zijn om de Allurion Ballon te verwijderen.

Wat gebeurt er nadat de ballon uitgescheiden is?

Nadat de ballon het lichaam verlaten heeft, gaan het Allurion Programma en de bijbehorende ondersteuning onder begeleiding van uw zorgteam nog een maand door. Na afloop van het Allurion Programma moet u doorgaan met de aangeleerde gezonde leefstijl. Een klinisch onderzoek toonde aan dat 95% van het gemiddelde gewichtsverlies met de Allurion Ballon was
behouden bij de controle-afspraak na 1 jaar.

BRON: Ienca et al. Samenvatting geaccepteerd tijdens TOS Congress 2020

Hoelang duurt het voordat ik mijn gewone bezigheden kan oppakken na de plaatsing?

Na goedkeuring van de arts kunnen de meeste mensen binnen een dag of twee hun normale activiteiten weer oppakken; soms hebben mensen echter wel langer last van bijwerkingen. Het kan een goed idee zijn om voor de zekerheid een paar dagen vrij te nemen, of om de ballon op een vrijdag te laten verwijderen met een vrij weekend erna.

Het uitzonderlijk veilige en effectieve gewichtsverliesprogramma helpt u om uw gewoonten te veranderen.

MenuHomeProducten

Deze website slaat gegevens op zoals cookies om essentiële sitefunctionaliteit en analyse. U kunt uw instellingen hiernaast accepteren of afwijzen. U kunt deze banner sluiten om verder te gaan met alleen essentiële cookies.

Hulp nodig? Whatsapp ons